Close

Dialyse

In Nij Smellinghe is een dialyselocatie van het Martini Niercentrum gevestigd. De locatie in Drachten beschikt over 22 dialysestoelen.

Dialyse is voor mensen met nierfalen een zeer intensieve behandeling. Iemand die wordt gedialyseerd, moet drie keer per week een dagdeel in het ziekenhuis verblijven. Voor de patiënt is het prettig dat dit dicht bij huis kan. Daarom heeft het Martini Niercentrum in 2009 een locatie in Nij Smellinghe geopend. Het Martini Ziekenhuis is hier verantwoordelijk voor bedrijfsvoering en personeel; de nefrologische zorg wordt geleverd door specialisten van beide ziekenhuizen.

In een moderne, lichte ruimte zijn negen stoelen geplaatst. De stoelen zijn van alle gemakken voorzien, zodat de patiënt tijdens de dialyse een zo aangenaam mogelijk verblijf heeft. Het is hebben een volwaardige dialyseafdeling met genoeg plaats voor patiënten uit onze regio.

Kwaliteit
Voor de regio Groningen, Noord-Drenthe en Zuidoost-Friesland biedt het Martini Niercentrum poliklinische zorg bij nierfalen en nierfunctievervangende behandelingen. Het centrum beschikt over het NIAZ-kwaliteitskeurmerk, een bewijs dat het centrum volgens de nieuwste landelijke richtlijnen werkt en de zorg veilig en adequaat heeft georganiseerd. Het centrum heeft ook een locatie in Assen.

© 2020 Interne Geneeskunde | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.